Strategie

2. Strategie

Profiel

De Volksbank, met een geschiedenis die teruggaat tot 1817, is een bank die midden in de maatschappij staat. Vrijwel al haar rechtsvoorgangers waren nuts- of bondsspaarbanken. Banken die dicht bij de klant stonden, vanuit een lokaal karakter en hun sociale doelstellingen. Deze historie is bepalend voor het unieke profiel en de kracht van de Volksbank, die nu op eigentijdse wijze is vormgegeven.

We zijn een bank die zich via haar merken richt op de Nederlandse markt, met duidelijke en transparante hypotheek-, spaar- en betaalproducten voor particulieren en kleinere bedrijven. De Volksbank biedt eveneens verzekeren en beleggen aan. De Volksbank zal steeds haar sterke liquiditeitsprofiel en kapitaalstructuur handhaven.

De Volksbank voert een multimerkenstrategie met ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Elk van deze merken heeft een eigen, herkenbare positionering die een passende invulling geeft aan de behoeften van zijn klantengroep. Door een single backoffice, sterke IT-organisatie en centrale staf organisatie werkt de Volksbank effectief en steeds efficiënter.

Stel uw jaarverslag zelf samen